Botten är samma recept som dom mjölk och äggfria muffinsen jag nyligen gjorde.
Testade två tårtmousser som är helt mjölkfria.
Hallonmousse:
- 1 paket frysta, tinade hallon (à 250 g)
- 1 dl gelésocker multi
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker. Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret.
- Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i hallongelén/purén då den har börjat stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig).
- Bred hallonmoussen över bottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
Chokladmousse:
- 200 gram mörk choklad
- 3 dl mjölkfri grädde (alpro soya)
- Vispa grädden.
- Smält chokladen över vattenbad. När den svalnat något, blanda med den vispade grädden.
- Bred chokladmoussen över bottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar