05 september, 2015

Mjölkfri tårtmousse



Botten är samma recept som dom mjölk och äggfria muffinsen jag nyligen gjorde.
Testade två tårtmousser som är helt mjölkfria.

Hallonmousse:

  • 1 paket frysta, tinade hallon (à 250 g)
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 3 dl vispgrädde
  1. Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker. Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret.
  2. Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i hallongelén/purén då den har börjat stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig).
  3. Bred hallonmoussen över bottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
Chokladmousse:

  • 200 gram mörk choklad
  • 3 dl mjölkfri grädde (alpro soya)

  • Vispa grädden. 
  • Smält chokladen över vattenbad. När den svalnat något, blanda med den vispade grädden.
  • Bred chokladmoussen över bottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.

Inga kommentarer: