09 september, 2015

Amerikansk Jätte chocolate chip cookie, mjölkfri


200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
175 g mjölkfritt smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker


1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner choklad. Rör ihop allt till en smulig deg.
4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

TIPS!
Blöt bakplåtspapper och lägg täckande i springformen så behöver den inte smöras och kakan kan enkelt tas ur och serveras snyggt.

Inga kommentarer: